Ontdek onze expertise

Kaleien met Kontrast

Voor mensen die van een echte authentieke look houden is kaleien uiterst geschikt. Een kaleigevel ademt als het ware, bij vochtig weer kan de muur vocht opnemen en wanneer het weer droger is, kan dit opgenomen vocht terug naar buiten ontsnappen. De kalk die in de verf zit, vormt trouwens een uitstekende beschermingslaag en het verbergt ook enige oneffenheden op het oppervlak.

Wij, bij Kontrast Interieur, zijn al jaren ervaren in kaleiwerken zoals het kaleien van uw huis, gevel en (buiten)muren. Kaleien is reeds een eeuwenoude schildertechniek waarbij de verf met een blokkwast op de muren wordt aangebracht. Wist u trouwens dat kaleiverf ook binnen gebruikt kan worden?

Wenst u het originele en hebt u het graag dat uw muur “leeft” en bijvoorbeeld verkleurt bij vochtigheid, dan is Calime een mogelijkheid om uw gevel te bewerken. Denk gerust aan oude maar gemoderniseerde boerderijtjes, dat gevoel roept de oorspronkelijke variant op.

Pastime is het spreekwoordelijk jongere broertje van Calime. De “ouderwetse” accenten worden gecombineerd met een vlakker geheel. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en vrij te kiezen samen met ons wat de graad van afwerking betreft.

Het kaleien van de gevel zorgt voor een landelijke en zachte uitstraling

Recente kaleiprojecten

Renovatie van karaktervolle gevel

Renovatie van karaktervolle gevel

Kaleien woning te Wortegem

Kaleien woning te Wortegem

Contacteer ons voor een offerte of met uw vraag